Vakantiewoning, volledig in prefab uitgevoerd

 project Plassenhuis 

 project Plassenhuis 

 project Plassenhuis 

 project Plassenhuis 

opdrachtgever particulier  locatie Reeuwijk  status gerealiseerd

opdrachtgever particulier  locatie Reeuwijk  status gerealiseerd

Het krappe bestemmingsplan en de moeilijk bereikbare lokatie zijn de aanleidingen geweest voor het ontwerp van dit plassen-huis. Door het gebouw op te trekken uit geprefabriceerde wanden en dakdelen werd het mogelijk om de grenzen van het bestemmingsplan op te zoeken. Nok- en dakhoogte hebben in combinatie met een diagonaal geörienteerde plattegrond en het gebruik van een schaaldak dat bestaat uit twee tegengestelde parabolen hebben geleidt tot een optimaal ruimtegebruik.

Op deze manier werd het mogelijk ondanks de lage goothoogte toch extra ruimte op te verdieping te ontwerpen. Met betrekking tot materiaal keuze is er gebruik gemaakt van de wandpanelen zoals als die normaal voor koelcellen worden gebruikt. Met name de grote stijfheid maakt het mogelijk om deze als prefabwanden te gebruiken. In combinatie met het uit twee delen opgebouwde schaal dak werden de werkzaamheden op de lokatie tot een minimum beperkt.

gerelateerde projecten

© 2019 atelier Architecten

westhaven 65
2801 pn gouda
t +31 (0)182 524 376

aa@atelierarchitecten.nl

westhaven 65
2801 pn gouda
t +31 (0)182 524 376

aa@atelierarchitecten.nl

© 2019 atelier Architecten

westhaven 65
2801 pn gouda
t +31 (0)182 524 376

aa@atelierarchitecten.nl